Арестуваха в хотел в Банско телефонен измамник от Кипър, вилнял в Гърция

DenNews.bg
26.02.2016
размер на текста:

 Изяснено е, че той е съпричастен към множество телефонни измами, при които са придобити над 100 000 евро; задържан е с Европейска заповед за арест
Задържането му е резултат от ефективното двустранно сътрудничество между сектор “Престъпления против собствеността и културно-исторически ценности” - ГДНП и служители от Дирекция “Криминална полиция” - Солун, Гърция. Операцията е реализирана на 24 февруари на територията на Банско под ръководството на сектор “Престъпления против собствеността и културно-исторически ценности” при ГД ”Национална полиция” с участието на служители от РУ-Банско. В хода на полицейските действия е открит извършител на телефонни измами на територията на Република Гърция.
Х.К.-Гърка /27 г./, гражданин и на Кипър, е задържан във връзка с издадена от гръцките власти Европейска заповед за арест. Той е криминално проявен за престъпление по чл. 206 от НК.
В процеса на работата по случая е изяснено, че Х.К. е съпричастен към множество телефонни измами, извършени в Гърция, при които са придобити над 100 000 евро. При съвместната работа криминалистите изяснили схемата на действие - извършителите звънят на случайно избрани телефонни номера, представят се за лекари или адвокати, съобщават за пътен инцидент, в който е участвал роднина и искат пари от жертвата, за да се покрият медицински или други разходи.
В Банско Х.К. е задържан заедно с Д.Д., /30 г./, криминално проявен за извършени престъпления по чл. 194, чл. 209 и чл. 210 от НК и Д.Д. /20 г./. Образувано е досъдебно производство. Тримата са задържани за срок до 24 часа. Материалите са докладвани на наблюдаващ прокурор при РП-Разлог. Проверява се съпричастността на тримата към извършени телефонни измами и в България.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети