16 семейства от община Дупница дават приемна грижа за деца в риск

DenNews.bg
24.02.2016
размер на текста:

16 са утвърдените приемни семейства по проект „Приеми ме 2015“ за община Дупница.
Към края на януари т.г. общият брой на приемните семейства в страната е 1 546, от които 1 524 професионални приемни семейства, сочи първоначален текущ анализ на Националния екип за управление на проекта. От началото на 2016 г. приемните родители от предходния проект „И аз имам семейство“ преминаха към новия проект, като със сключените нови договори не беше допуснато прекъсване на услугата „приемна грижа“.
В приемни семейства в община Дупница са настанени 13 деца, а други 3 приемни семейства са в готовност да поемат малчугани. Реализацията на проекта ще продължи до 31 юли 2018 година.
Целта на проекта "Приеми ме 2015" е да се усъвършенства и да се разшири обхвата на услугата "приемна грижа" и да се затвърди нейното предоставяне на местно ниво като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в семейна среда. Акцент е поставен към развитие на специализирана приемна грижа за деца с увреждания; деца, жертви на насилие или трафик; деца, които са непридружени бежанци. Специален фокус се поставя и върху настаняването на деца до 3-годишна възраст, които според анализа са 33,5 процента от общия брой.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети