Готвят стратегия за популяризирането на Дупница като дестинация за развитие на бизнеса

DenNews.bg
24.02.2016
размер на текста:

 Изготвянето на стратегия за популяризирането на община Дупница като дестинация за развитие на бизнеса. Това е първата реална стъпка след сключения преди седмица меморандум между кмета Методи Чимев и Национална компания Индустриални зони. С договора за сътрудничество Дупница стана първата община, която ще развива индустрията и бизнеса с помощта на държавата.
Заместник-кметовете Олга Китанова и Красимир Георгиев проведоха вчера среща с Маджиде Ахмедова-зам.-изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции и Никола Стоянов - зам.-шеф директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Целта на срещата бе да се обсъдят последващите стъпки за развитието на общината по отношение привличане на инвеститори, както и за насърчаване и възможност за помощ на местния бизнес.
"Уточнихме се, че ще изготвим стратегия за рекламирането на община Дупница като дестинация за развитие на бизнеса. По-конкретно сме се насочили към леката и преработвателна промишленост и логистичните услуги. На сайта на Агенцията за инвестиции ще бъде презентирана и постоянно рекламираната община Дупница с конкретни възможности и терени за реализация на бизнес-начинанията. Ще бъде изготвено и портфолио на Дупница и региона за потенциалните инвеститори, които посещават Агенцията и които преговарят с тях", коментира Олга Китанова.
Тя обясни още, че в края на пролетта ще бъде организирана среща с дребния и средния бизнес в региона. На тази среща ще бъде презентирана възможността за финансиране на местния бизнес по програми, организирането на безплатни обучения за служители, участията им в различни международни изложения.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети