Митничари заловиха „муле” с килограм и половина хероин

DenNews.bg
18.02.2016
размер на текста:

 Мъж, облепил около тялото си пакети с хероин, е заловен на митнически пункт „Лесово” на влизане в България от Турция, съобщават от Агенция „Митници”.
От пакетите по тялото на задържания и от чантата му са извадени 1,538 килограма хероин.
Нарушителят е български гражданин, пътувал сам с лек автомобил с българска регистрация от Турция за България. На МП Лесово автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка при съвместни действия на служителите от Агенция „Митници", ГДБОП и „Гранична полиция".
При митническата проверка на колата, включително и с рентгенова апаратура, не са открити тайници или съмнителни обекти. При извършения личен преглед на шофьора митническите служители откриват, че около кръста му са увити с тиксо два пакета, съдържащи прахообразно вещество. От чантата, която е носел през рамо, е иззет още един пакет с кафеникав прах. При извършения полеви наркотест веществото и в трите пакета реагира на хероин.
Шофьорът е задържан. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал. 2 от НК по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол.
Наркотикът е иззет. Количеството е достатъчно за 15 000 дози на черния пазар, а стойността му по цени на съдебната система е до 200 000 лв.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети