60 000 лева кръвнина спасяват от затвора мъж, убил от уплаха

DenNews.bg
11.02.2016
размер на текста:

60 000 лева кръвнина спасяват от затвора мъж, извършил убийство от уплаха. Това постанови състав на Окръжен съд-Кюстендил по делото срещу Мартин Патов от дупнишкото село Крайници, който бе оправдан за убийството на 35-годишният Красимир Сашов от същото село. Подсъдимият е действал „при превишаване пределите на неизбежната отбрана и убийството се дължи на уплаха“, става ясно от решението, публикувано на сайта на съда. След като бе оправдан от съда, Мартин Патов ще тряба да изплати по 20 хиляди лева на двете непълнолетни дъщери на убития и по 10 хиляди лева на вдовицата и на майка му. Патов ще тряба да плати още 5 хиляди за вещи лица и деловодни разноски.
Убийството бе извършено на 1 март 2014 г., след кърваво меле между две ромски фамилии. 37-годишен мъж получи тежък удар от в главата от тръба и бе закаран в Пирогов с опасност за живота. В отговор, и както повелява ромската традиция, негови въоръжени роднини и приятели тръгнаха да отмъщават. При стрелба смъртоносно бе ранен Красимир Сашов, който на път за болницата почина.
След полицейска блокада в продължение на дни и масови разпити, стана ясно, че фаталният хаотичен изстрел е даден от Мартин Патов с незаконно притежаван пистолет.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети