Огнеборец от Кюстендил е с престижната награда "Пожарникар на годината 2015"

Dennews.bg
10.02.2016
размер на текста:

 Наградата – статуетка и грамота на подгласник, му бе връчена от зам.министъра на вътрешните работи Красимир Ципов. Церемонията по награждаването се проведе във Военния клуб в столицата вчера.
Благой Везенков е доайенът в работата с подрастващи в Кюстендилско и е с доказан авторитет. Вече 14 години е обучител на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, а неговите групи са с традиционно най-добро представяне както в областния, така и в републиканските състезания.1200 са неговите възпитаници през годините, горд е, че от тях вече има и колеги. Мл. инспектор Везенков е многократно награждаван за постигнати професионални резултати в работата си, за втори път е с награда от Националния конкурс „Пожарникар на годината 2015“.
През изминалата година е извършил близо 200 контролни и тематични проверки и е връчил 53 разпореждания със 188 предписани мероприятия. За нарушение на правилата и нормите за пожарна безопасност инструктор Везенков е съставил 11 акта за установяване на административно нарушение.
Колегите му и възпитаниците му го поздравяват и искрено споделят радостта му за полученото признание.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети