Петима сводници на съд, давали момичета за по 100 лв. на сеанс

DenNews.bg
01.02.2016
размер на текста:

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Групата е задържана на 29 и 30 януари 2016 г. в София при специализирана операция на ГДБОП и СДВР под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Обвинения са повдигнати на Иван Цветанов, Алиман Байрам, Иван Дюлгеров, Мартин Пелтеков и Петър Черкезов. Събраните до момента доказателства сочат, че от лятото на 2014 г. групата
е набирала и приемала момичета за сексуални услуги срещу заплащане. Иван Цветанов - управител на нощни барове в София, и останалите четирима от групата (охранители в същите заведения) предлагали на клиентите си и сексуални услуги в помещения на нощните клубове и на адреси на клиенти.
Обичайната цена била 100 лв., като половината от нея оставала за момичето, предоставящо сексуални услуги. Парите се събирали от охранителите и предавали на Цветанов, той от своя страна ги разпределял сред участниците. В хода на разследването са използвани СРС, разпитани са множество свидетели.С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на Иван Цветанов и Алиман Байрам е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За тях е поискана мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от Специализирания наказателен съд. На останалите участници в групата е наложена „Парична гаранция“.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети