Лов на мигранти в Стокхолм, маскирани бият щом не приличаш на швед

DenNews.bg
01.02.2016
размер на текста:

 Маскирани отряди организират лов на мигранти на централната гара на Стокхолм. Нападани и бити са всички, които не приличат на етнически шведи, съобщи британският в. „Индипендънт“, позовавайки се на местни медии.
Облечени в черно, мъжете са се „събрали, с цел да нападат бежански деца“, заяви говорител на полицията в столицата.
„Видях може би трима души, които бяха пребити. Това не беше футболна свада или нещо подобно. Те се целеха в мигранти. Бях доста изплашен и избягах“, каза очевидец на инцидента пред шведското издание „Афтонбладет“.
Преди да започнат нападенията, маскираните мъже са раздавали листовки, които заплашват да се накажат подобаващо „северноафриканските деца, които бродят наоколо“.
Нападенията идват след като по-рано този месец социална работничка беше наръгана и в последствие почина по време на работа в център за настаняване на деца и младежи мигранти без придружители.
Досега са арестувани четирима души във връзка с нападенията на гарата – един човек за обида на полицейски служител, а останалите трима за носене на маски на обществено място, което е незаконно в Швеция. След инцидентите неонацистката група Шведско движение за съпротива публикува изявление, в което се посочва, че нападенията са с цел „разчистване на криминалните мигранти от Северна Африка, които са подслонени в зоната около Централната гара“.
Миналата година в Швеция пристигнаха 160 000 нелегални мигранти. Техният приток обаче драстично намаля, след като Стокхолм затегна контрола на границите си. Източник: btvnews.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети