Българи са пребити в Полша от местни нацита, объркали нашите с бежанци

DenNews.bg
07.12.2016
размер на текста:

Полски националисти са пребили в трамвай група българи, които взели за сирийци. Инцидентът се е случил на 3 декември в Бидгошч, областен град в Северна Полша.
В късен следобеден час шестима студенти от България и Турция се качили на трамвай. След няколко спирки в транспортното средство нахлула група полски националисти, които веднага набелязали чуждестранните студенти и ги помислили за сирийски бежанци, съобщава "Труд".
Крещейки към тях „мургави к..ви“, „ислямски парцали“ и „вървете си у вас“ националистите започнали да ги удрят, ритат и блъскат срещу стените и седалките в трамвая. Нападнатите направили опит да се измъкнат, но биячите ги заобиколили и започнали да ги удрят още по-жестоко.
Другите пътници и водачът на трамвая обаче реагирали.
Първо се намесили две момичета, които, викайки по хулиганите да спрат, започнали да правят снимки и да записват случващото се. Към тях се присъединил и младеж, който опитал да отблъсне най-агресивните хулигани. Другите пътници блокирали изходите на мотрисата, докато ватманът спрял трамвая, затворил вратите и сигнализирал на полицията. Униформените пристигнали за броени минути и задържали тримата мъже.
При обиск у тях са открити стикери на една от многото екстремистки десни организации, действащи в Полша – т.нар. Национално движение.
По-късно пресслужбата на полицията в Бидгошч съобщи, че тримата мъже на възраст 26, 27 и 32 години са били арестувани и се очаква местната прокуратура да излезе с обвинителен акт.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети