Джерманци сравниха управляващите в Дупница с Юда Искариотски и им пожелаха румънско правосъдие

DenNews.bg
27.12.2016
размер на текста:

 „Така както Исус Христос бе продаден от Юда Искариотски за 30 сребърника, управляващите от ГЕРБ в Дупница продадоха жителите на село Джерман. Нещо повече, за 2 гроша те биха продали майките и бащите си.
Но да не забравяме, че Юда връща парите и се обесва на маслиново дърво!”
С тези думи председателят на сдружение Бъдеще за Джерман Борислав Тасков започна днешната пресконференция, на която официално бе обявен предстоящия протест и блокирането на Е-79 на 2-и януари срещу изграждането на регионалното депо в землището на селото.
Чрез медиите Тасков попита управляващите в Дупница има ли поне един от тях, който лично да поеме отговорността за смъртта и отровите, на които са обречени жителите на селото след изграждането на депото.
„Тогава те ще се скрият като мишоци, а миризмата и мизерията ще останат за нас. Призовавам жителите на Дупница и близките села Блажиево и Усойка заедно да спрем лакомите момченца в местната власт, които искат само да прилапат тлъстите комисионни, защото тях ги привлича само тяхната миризма”, каза още Тасков.
На предстоящия протест на 2-и януари инициативния комитет от Джерман вече има разрешение от АПИ и Областната дирекция на полицията в Кюстендил за блокиране на Е-79 за времето от 11 до 13ч. Сборният пункт, откъдето ще тръгне протестното шествие, е центъра на селото. Основните искания ще бъдат насочени към искания за оставки на кмета на община Дупница Методи Чимев и заместника му Красимир Георгиев.
Ако не се стигне до отмяна на решението на управляващите да бъде избран друг терен за изграждане на депо, то следващите стъпки са барикадиране на кметски кабинети и блокиране на АМ „Струма”.
На днешната пресконференция Тасков и хората от инициативния комитет представиха и ксерокопия от дипломите на експертите от съветски институти, чието становище се е оказало решаващо за избора на терен за депо в землището на село Джерман. Оказа се, че те са от 1954-а и 1959-а година
„След като 90-годишни хора решават такива важни въпроси, нищо чудно утре и някой 100-годишен да изберат от община Дупница. И много ми е интересно как така тези хора на преклонна възраст са обикаляли терените, те с хеликоптер ли са превозвани”, попита Тасков.

 

 

 

На днешната пресконференция бе представено и писмо от председателя на Управителния съвет на Движение с екологична насоченост от Ямбол Димитър Димитров.

От него става ясно, че ямболци напълно подкрепят протеста на джерманци заради последиците от изграденото на 22-и януари тази година депо в Ямбол. Като пример Димитров дава разпилените на стотици метри найлонови торбички,хмухи, комари, гарги и гларуси, бездомни кучета, ненопосима воня и шум и прах от камионите, извозващи отпадъците и умъртвена риба заради замърсени от депото води.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети