Дупница събра 13 712 лв. за детско отделение, местният бизнес с голяма подкрепа

DenNews.bg
23.12.2016
размер на текста:

13 712 лв. бяха събрани за детско отделение на общинската болница в Дупница на благотворителния концерт, иницииран от народният представител д-р Иван Ибришимов.
Голям е приносът на местния бизнес, като много фирми закупиха билети от 50 лв. за място, а три фирми направиха и допълнителни дарения за нуждите на детско отделение.
„Изключително съм доволен от постигнатия резултат. Сега ще обсъдим с ръководството на болницата и детско отделение дали да бъде закупена апаратура или обзавеждане, или да се направи паричен превод. Благодаря от сърце на всички граждани и фирми. Благодаря и на изпълнителите, че се включиха в тази благотворителна инициатива за децата на Дупница и региона”, коментира д-р Ибришимов.
Залата на общинския театър снощи бе изпълнена до краен предел. Както писахме билетите за граждани бяха на цена от 7 лв., а тези за фирми на цена 50 лв.
Сумата от продажба на билети допълват и три по-големи дарение. Фирма „Стинг” дари лекарства-антибиотици и витамини за 5000 лв., които вече са в детско отделение. Фирма „Адел” ще направи дарение на почистващи и дезинфекционни препарати за 1000 лв. Още 1000 лв. дари и „Уин Клуб” на Цветан Видински.
За благородната кауза пяха оперните певци от Дупница Диман Панчев и Арон Аронов, както и оперните певици Рада Тотева и Петя Миленова.
За да приемат добрата новина за набраните дарения, на сцената се качиха завеждащият на детско отделение д-р Лидия Стоянова и новият управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Владислав Миков.
В края на концерта съвсем импровизирано народният представител д-р Ибришимов показа скрит талант на певец. Подканен от Диман Панчев двамата направиха дует на любимата песен на депутата „Parla piu piano” на Джани Моранди.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети