Изпечен измамник опита да изтегли 112 000 лв. от чужда сметка

DenNews.bg
22.12.2016
размер на текста:

Софийската районна прокуратура повдигна обвинение на мъж, опитал да заблуди банков служител и да изтегли огромна сума от чужда сметка.
На 20 декември, в банков клон в столицата, Цонко Петров пробвал да изтегли 112 000 лева от сметка, без да има за това съответно правно основание, като представил платежни документи, в които били отразени неверни обстоятелства, съобщиха от прокуратурата.
Служителят обаче се усъмнил в достоверността на документите и веднага от банката сигнализирали МВР. Пристигналите на място полицаи задържали извършителя, след което установили неговата самоличност и срещу него веднага е започнато досъдебно производство.
Разследването е установило, че той многократно е осъждан за опит за измама в големи размери, представяйки се за длъжностно лице, както и за документно престъпление.
Предвид многобройните предходни осъждания на Цонко Петров, прокуратурата е разпоредила да бъде задържан до 23 декември, когато ще бъде конвоиран в Софийския районен съд, който да разгледа искане да му бъде наложен постоянен арест.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети