Внимавайте с коледния пазар в Гърция! Четири компании изтеглят продукти, заради заплаха за умишлено отравяне

DenNews.bg
21.12.2016
размер на текста:

Четири компании изтеглят от гръцкия пазар някои от продуктите си заради заплаха, че са заразени с хлор и хлоридна киселина.
Компаниите Делта (Delta), Кока-кола (Coca-Cola), Юнилевър (Unilever) и Нестле (Nestle) са предприели превантивната мярка, след като анархисти публикуваха в сайта Индимедия информация, че са откраднали от супермаркети храни, сложили са им отровни вещества и ще ги върнат на рафтовете на магазините, съобщава гръцкият вестник "Катимерини".
В прокламация от анархистка организация се съобщава не само кои стоки ще се заразят с хлор и солна киселина, но и цялата технология на акцията, която изглежда добре организирана.
По тази причина властите принудиха четири водещи компании да изтеглят част от стоките си превантивно.
Аналогичен случай имаше и преди три години, когато бяха засегнати продукти на Кока-Кола
Според анархистите стоките ще са в търговските магазини на област Атики, но гърците вече спряха да купуват тези марки от цялата търговска мрежа. Изтеглени от днес са безалкохолни напитки, доматено пюре и дори млечни продукти.
Пред в. "Катимерини" представителите на засегнатите компании са отказали да съобщят какви ще са финансовите щети от превантивната мярка.
В съобщение на Делта се посочва, че случилото се "засяга една гръцка компания, в която работят повече от 1 200 души и всекидневно си сътрудничи с 1 400 животновъди и над 60 години подкрепя гръцкото семейство, икономика и провинциалните райони".
Антитерористи са поели разследването на публикуваната от анархистите информация. Агенцията за безопасност на храните също проверява случая.
В хода на разследването прави впечатление, че посочените рискови продукти са на международни компании, които са водещи на пазара. Властите се обърнаха за информация към гражданите с молба за връзка с полицията.
Странното име на организацията "Зелената Немезида" прави аналогия с антична богиня на правосъдието, която наказва нарушителите на моралните закони. Една от хипотезите обаче е, че заплахата е дело на конкуренти, а не на анархисти.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети