Майка и дъщеря изнесоха концерт в социалния център „Независим живот“

DenNews.bg
20.12.2016
размер на текста:

Майка и дъщеря с феноменални гласове пяха благотворително в социален център „Независим живот“ в Дупница. Надя и Весела Динини изпълниха специално подбрани народни песни от Македонския и Родопския край на България.
В навечерието на Рождество Христово пред служители и потребители на центъра прозвучаха перли от народния фолклор – от любимата на семейството „Росни ми росни, Росице“ до затрогващата и вечна „Сестра кани брата“. Певиците не спестиха и пожеланията за здрава и благотворна 2017-а година, а в отговор получиха оригинален подарък – коледни декорации с техниката декупаж, изработени на ръка от екипа и потребители на социалната институция.


„Надя и Весела Динини ни спечелиха завинаги с кристално чистото си едногласно пеене. Певиците са гордост за Дупница, като ги слушаш имаш чувството, че пее един единствен космически глас – така добре се допълват“, категорични бяха присъстващите на предколедния концерт. Семейство Динини са поредните даровити дупничани, взели участие в инициатива на отскоро съществуващия център „Независим живот“. През есента известният музикант и общественик Николай Табаков изнесе открит урок по свирене на тарамбуки пред деца и родители, възползващи се от услугите на центъра.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети