Нападател откри стрелба срещу посолството на САЩ в Анкара

DenNews.bg
20.12.2016
размер на текста:

Неизвестен нападател е открил огън край входа на американското посолство в Турция, предаде ТАСС, като се позова на представител на Държавния департамент на САЩ. Няма пострадали при инцидента.
Мъжът, въоръжен с пистолет, е бил задържан от турската полиция, която разследва случая. Заради случилото се днес посолството, а също и американските консулски служби в Адана и Истанбул ще останат затворени. Интервютата за издаване на американски визи са преместени за други дати.
По-рано турският вестник "Дейли сабах" съобщи, че въоръженият мъж е опитал да проникне в американското посолство в Анкара.
Тази сутрин САЩ обявиха, че затварят дипломатическите си мисии в Турция за ден, след като през нощта мъж откри стрелба пред посолството в Анкара, часове след убийството на руския посланик в турската столица.
"Лицето приближи главния вход на посолството на САЩ в Анкара и произведе изстрели с огнестрелно оръжие", се казва в изявление на посолството. Съобщава се, че никой не е пострадал и нападателят е задържан.
Инцидентът стана броени часове след убийството в Анкара при откриването на фотоизложба на руския посланик в Турция Андрей Карлов.
Извършителят, идентифициран като Мевлют Мерт Алтънташ, роден през 1994 г. и работил в силите за борба с безредиците към полицията, беше ликвидиран. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети