Съветниците в Дупница утвърдиха управителите на ГУМ и Общинската счетоводната къща

DenNews.bg
02.12.2016
размер на текста:

 Съветниците в Дупница утвърдиха избора на още двама управители на общински дружества. На днешната сесия те гласуваха на поста управител на ГУМ да бъде назначена Цветанка Вуковска, а на Общинската счетоводна къща досегашната- Ваня Терзийска.
Преди гласуването на докладната за ГУМ-Дупница търговци внесоха декларация против избора на новия управител и настояваха на поста да остане досегашния Миглена Вельова, тъй като са доволни от работата й. Те изразиха желание да бъдат изслушани на сесията и двете кандидатки, явили се на конкурса, защото изразиха съмнение в прозрачността на избора. Съветници, които са били членове на комисията по избор също недоумяваха защо се е наложило след изслушването на двете кандидатки да бъдат принуждавани да подписват декларация за конфиденциалност и че няма да изнасят никаква информация, свързана с конкурса. Георги Пехливански от БСП обясни, че не се съмнява в правилния избор на комисията, но обърна внимание на факта, че Меглена Вельова е изложила по-подробна и по-голяма като обем концепция за развитието на общинското дружество. Все пак Цветанка Вуковска, която бе утвърдена на сесията днес, изложи своята концепция за развитието на ГУМ-Дупница, като заложи на повече реклама, привличането с атракции на повече клиенти сред тинейджърите и разработването на втория етаж.


На днешната сесия съветниците гласуваха и приеха решението на комисията по избор на управител на Общинската счетоводна къща. На конкурса се яви единствен кандидат и това бе сегашния управител Ваня Терзийска.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети