ОбС-Дупница утвърди избора на д-р Миков за управител на общинската болница

DenNews.bg
02.12.2016
размер на текста:

 Д-р Миков вече официално е новият управител на общинската болница в Дупница. Това решение взеха на днешната сесия на местния парламент съветниците, след като д-р Миков накратко представи пред всички своята концепция за финансовото заздравяване на общинската болница.
30%, възможно е и повече, се очаква да бъдат съкращенията сред немедицинския персонал, както и на работещите пенсионери по отделенията, обяви на сесията днес д-р Миков. Друга мярка, която ще бъде предприета, е преместване на хирургичния блок в сградата на транспортна болница, като по този начин ще се спестят излишни разходи.
Докато се правят съкращенията, д-р Миков ще изготви погасителен план с кредиторите на болницата, който ще включи 3-месечен гратисен период, за да се изплатят заплати и обезщетения на съкратените.
Според програмата на д-р Миков всяко от отделенията ще трябва постепенно да заработи като самостоятелна икономическа структура. Спешната подмяна на апаратурата, която е остаряла, е друга мярка, която е необходимо да се предприеме спешно, за да заработи болницата на ниво и да предоставя адекватна медицинска грижа.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети