Българинът, изритал жена в берлинското метро, е заплашен от доживотна присъда

DenNews.bg
19.12.2016
размер на текста:

Българският циганин, който бе арестуван за нападение срещу жена в метрото в Берлин, остава в предварителния арест. Светослав Стойков бе арестуван в събота в Берлин след сигнал на случайно разпознал го гражданин. Той се връщал с автобус от Южна Франция, когато спътник сигнализирал на полицията, че е в рейса. За залавянето на Стойков имаше обявена награда, която стигна 60 000 евро.
Българинът се е явил пред съдия още в неделя сутринта и е било постановено оставането му в ареста. Той ще остане там до приключване на следствието, от което зависи и какво ще е наказанието. Най-малката възможна присъда е два месеца затвор, а най-високата е доживотен затвор, ако прокуратурата и съдът преценят, че е имало опит за непредумишлено убийство.
Случаят предизвика възмущение в цяла Европа и бе повод в Германия да се заговори за по-голямата сигурност по спирките на градския транспорт.
Българинът, част от компания от няколко млади мъже, е изритал силно в гърба нищо неподозвираща жена, слизаща по стълбите на метрото. От силата на удара жената губи равновесие и пада лошо по стълбите, като на помощ й се притичват свидетели на нападението.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети