Вариантът за депо в Пиперево отпадна, 5-месечно бебе изчака стоически решението на съветниците

DenNews.bg
16.12.2016
размер на текста:

 5-месечният Йоан Иванов бе най-малкият, но най-издръжлив протестиращ против изграждането на регионално депо в землището на дупнишкото село Пиперево. С биберон в устата момченцето и още малки дечица издържаха и изчакаха стоически решението на общинските съветници докладната да отпадне.


Жителите на село Пиперево бяха категорични, че няма да допуснат тежките камиони с боклука да пропукват къщите им. Както е известно на метри от къщите в селото се намира разпределителната станция на газопровода.


Няма да позволим да принесете в курбан децата ни, защото като нищо може да си сполети ужаса на Хитрино. Или заради мръсотията да започнем да боледуваме от рак така, както вече боледуват жителите на Суходол. Никой от вас, общински съветници, не прояви доблест да дойде и да ни уведоми за решението, затова ние сме тук, каза Софка Гаврилова от Пиперево.


Защо не ни изненадахте с една модерна детска площадка, в село Пиперево има толкова много семейства с малки деца, а решихте да ни изненадате с решението за депо, попита кметът на селото Утеха Маноилова.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети