Управляващите в Дупница не подкрепят варианта депото да бъде в землището на село Пиперево

DenNews.bg
14.12.2016
размер на текста:

 Нашето виждане е регионалното депо да бъде изградено в Джерман и никой от групата на ГЕРБ не подкрепя вариант то да бъде изградено в землището на Пиперево. Това обяви на пресконференция председателят на Общинския съвет Ивайло Константинов, който е и председател на местната структура на ГЕРБ. Коментарът му бе по повод взетото миналата седмица решение на председателски съвет,с което вариантът за изграждане на депо в село Джерман бе отхвърлен и за алтернативен бе посочен този за село Пиперево.
„Общинска администрация ще направи всичко възможно по силите си да финансира инвестиционното проучване на терена в Пиперево, след това трябва да се изготви и ОВОС. За това се изискват минимум 6 месеца, а ние трябва да се справим за 4, но рискът да закъснеем и да не получим финансиране, остава", коментира Константинов.
По негови разчети от 2014-а до края на тази година община Дупница дължи санкции в размер на 5 милиона лева.
„Това означава, че всеки жител на общината към момента дължи по 100 лева. А това, че в момента все още не плащаме въпросните глоби, не означава, че те няма да бъдат потърсени”, заключи Константинов.

След като жителите на село Джерман си отдъхнаха, сега напрежението се пренесе сред тези на Пиперево. Вчера от името на всички 150 жители на селото кметът Утеха Маноилова внесе подписка в деловодството на местния парламент с искане вариантът за изграждане на депо в тяхното землище, да бъда отхвърлен. В противен случай и те заплашват с протести.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети