Тимчев станал управител на общинската болница в Дупница с фалшива диплома, срещу него сигнали за злоупотреби

DenNews.bg
13.12.2016
размер на текста:

Росен Тимчев е станал управител на общинската болница в Дупница с фалшива диплома. Това обяви председателят на местния парламент Ивайло Константинов на пресконференция днес. Тази информация на него му станала известна, след като вчера получил резултата от медицинския одитен доклад, извършен на 22-23 август. От него става ясно, че справка от Медицинския университет сочи, че представената от Тимчев диплома за завършена специалност Здравен мениджмънт не съществува в регистрите там.
Аз лично бях много изненадан от този факт и ако се докажат и твърденията, че Тимчев и извършвал и финансови злоупотреби в особени големи размери, аз лично ще сезирам прокуратурата, категоричен е Константинов.
Тъй като Росен Тимчев е член на общинската структура на партия ГЕРБ, той ще бъде и отзован и ще му бъде потърсена политическа отговорност.
Ако всички твърдения дотук се окаже, че не са верни, аз лично ще се извиня на Росен Тимчев, обясни Константинов.
По неговите думи Тимчев вече втори ден не се явява в болницата, за да предаде активите на новоизбрания управител д-р Миков чрез изготвяне на приемо-предавателен протокол. Това бе причината Константинов днес да изпрати нотариална покана до Тимчев най-късно в четвъртък в 10ч. да се яви в административната сграда на болницата. В противен случай ще бъде създадена временна комисия с председател Илия Чорбаджийски, която да извърши процедурата.
В момента временно изпълняващ длъжността управител на общинската болница в Дупница е д-р Недин, който бе кандидат за поста.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети