Окончателно! 52 години затвор за тримата убийци на 16-годишния Николай от Враца!

DenNews.bg
03.11.2016
размер на текста:

 Върховният касационен съд потвърди осъдителната присъда срещу Ивайло Миланов, Иван Каменов и Калин Димитров за убийство на Николай Димитров, извършено с особена жестокост и по хулигански подбуди – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. III и т. 11, пр. 11 вр. чл. 115 вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 54, ал. 1 от Наказателния кодекс.
Обвинителен акт срещу тримата подсъдими е внесен от Окръжна прокуратура – Враца за това, че на 31.08.2013 г. пред нощен клуб в града Миланов, Каменов и Димитров нанесли побой с юмруци и ритници над шестнадесетгодишния Николай Димитров. Момчето било повалено на земята, без да оказва съпротива, като ударите са били многобройни, със значителна сила, насочени към жизненоважна част на човешкото тяло – главата. След първоначално лечение в лечебно заведение в града състоянието му рязко се влошило и той изпаднал в кома. На 12.10.2016 г. момчето починало в столична болница.
Наказание „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване получиха тримата подсъдими. Миланов и Каменов ще останат зад решетките за по осемнадесет години, а Димитров – за срок от шестнадесет години. Уважени са и предявените от родителите на Николай Димитров граждански искове в размер на 70 000 лв.
Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети