Борисов след КСНС: ГЕРБ ще върне мандата, който иска нека носи отговорност

DenNews.bg
29.11.2016
размер на текста:

ГЕРБ ще върне проучвателния мандат, аз няма да съм премиер. Оставям колегите от другите партии да си носят отговорност. Това заяви лидерът на най-голямата партия в парламента и премиер в оставка Бойко Борисов след Консултативния съвет по национална сигурност, който се проведе днес при президента Росен Плевнелиев. Заседанието продължи близо 4 часа, а в него участваха лидерите на парламентарно представените партии, част от министрите в оставка, началникът на отбраната ген. Константин Попов, председателят на ДАНС Димитър Георгиев. Новоизбраният президент Румен Радев, който също бе поканен да участва, обяви вчера, че няма да присъства.

„Който иска мандат, да си избере премиера и да си носи отговорност, както аз в последните две години”, допълни Борисов и посочи, че оставя отговорността в ръцете на Патриотичния фронт и Реформаторския блок.
„Бях поел ангажимент, ако не спечелим президентските избори като вот на доверие към ГЕРБ, да освободя този пост и съм го направил”, припомни Борисов.
Той каза, че според него няма резултат от заседанието на КСНС, а то е било по-скоро политическа консултация. Премиерът в оставка посочи, че е очаквал новоизбраният президент да бъде на заседанието и да се чуе какво мисли.
„Сега всички започват да говорят срещу резултатите от референдума, а беше насаждана теорията, че това е нещо изключително хубаво; никой не си мръдна пръста да обясни за всякакви рискове, защото беше модерно и защото беше срещу мене и ГЕРБ”, коментира Борисов.
„Сега трябва да кажат, че всъщност са против и искат всички да сме заедно в против, но когато са гласували 2.5 милиона души, ние сме длъжни да ги приведем в сила”, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети