Ердоган пак плаши да залее Европа с мигранти

DenNews.bg
25.11.2016
размер на текста:

 Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че Турция може да отвори вратите за магрантите към Европа, ако бъде принуден от Европейския съюз, ден след като Европейският парламент гласува за временно спиране на преговорите за членство с Анкара, предава "Ройтерс".

"Ако продължавате да действате по този начин, тези гранични пунктове ще бъдат отворени. Нито аз, нито моя народ ще бъде засегнати от тези сухи заплахи. Не би имало значение, ако всички вие одобрите гласуването (на Европейския парламент)", подчерта Ердоган по време на конгрес в Истанбул, като речта му е била предавана на живо по телевизията.

"Ние сме единствените, които хранят 3-3,5 милиона бежанци в тази страна. Вие не изпълнихте обещанията си", изтъкнал още турският държавен глава по адрес на ЕСс.

Турският президент също така е заявил, че спорното законодателно предложение на управляващата партия, което може да позволи мъжете, обвинени в сексуално насилие, да не лежат в затвора, не било подготвено внимателно, като той смята, че казусът ще бъде върнат в парламента, за да бъде разрешен с по-широк консенсус.

Предложението би позволило присъдите да бъдат за неопределено време отлагани при случаи на сексуално насилие, извършени "без сила, заплашване или измама" преди 16 ноември 2016 г., ако извършителят се ожени за жертвата.

Източник: News.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети