Нелегална нефтена рафинерия разбиха при акция ДАНС, МВР и митниците

DenNews.bg
24.11.2016
размер на текста:

 Нелегална рафинерия е разкрита при съвместна операция на служители от МВР, ДАНС и Агенция „Митници“
Действията са осъществени под наблюдението на прокуратурата; Иззети са над 60 000 литра нефтени продукти, множество платежни и счетоводни документи. Откритите цистерни са запечатани
Специализирана операция е проведена на 21 ноември на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново. Действията срещу нелегалното производство и разпространението на некачествено дизелово гориво са реализирани от служители на МВР, ДАНС и Агенция „Митници“ под ръководството на Районна прокуратура – Оряхово.
В хода на процесуално-следствените действия е установена изградена нелегална рафинерия за преработка на нефтени продукти, които в последствие били пласирани в търговската мрежа без платен акциз. Служители на РИОСВ – Враца са констатирали, че в резултат на извършваната незаконна дейност са причинени и немаловажни вреди за околната среда – замърсявания на почвата с нефтени продукти в района около рафинерията.
Претърсвания са извършени на 13 адреса на територията на областите Враца, Плевен и Велико Търново. Открити и иззети са над 60 000 литра нефтени продукти, множество платежни и счетоводни документи, тефтери, съдържащи данни за покупко-продажбата на горива, преносим компютър и документи, относими към престъпната дейност, банкови документи за налични суми в особено големи размери, както и парични суми. Открити са и цистерни с различна вместимост (общо около 50 000 литра), съдържащи течно вещество, наподобяващо суров петрол. Цистерните са запечатани от служители на Агенция “Митници”.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 353 д, ал. 4 във вр. с ал.3 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети