От АБВ категорични: Който иска мандат за правителство си прави пиар

DenNews.bg
24.11.2016
размер на текста:

Този парламент не може да излъчи нов кабинет при декларацията на 4 от политическите сили – ГЕРБ, БСП и ДПС, че няма да подкрепят и участват в изграждането на такъв.
Това каза пред журналисти зам.-председателят на АБВ Румен Петков след проведените консултации с президента Росен Плевнелиев, предаде „Фокус“.
„Всичко останало е пиар мероприятие, защото тези, които декларират, че са готови да съставят нов кабинет, ще имат възможността да вземат мандата, да водят преговори пред българските граждани. Ще покажат 8-10 мераклии за водачи на листи или депутати като кандидати за министри и от това няма да последва нищо добро за обществото. Затова заявихме пред президента Плевнелиев, че е редно да се мине по най-бързия начин към структурирането на служебния кабинет“, допълни Петков.
Вчера от Патриотичния фронт обявиха, че ако държавният глава им връчи мандат за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент ще го приемат.
Според АБВ би било много лош знак и ако при встъпването си в длъжност, новоизбраният президент смени и назначи ново служебно правителство.
„Това са неща, които трябва да бъдат отработени предварително и не трябва да се допуска нищо, което да внесе допълнително нагнетяване на напрежение“, каза още Румен Петков.
След разговора с АБВ, Росен Плевнелиев прие последната от парламентарните партии - Атака. Очаква се изявлението на лидера Волен Сидеров след срещата.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети