Община Сапарева баня спечели проект за ремонт на СУ "Христо Ботев"

DenNews.bg
23.11.2016
размер на текста:

Община Сапарева баня спечели проект за вътрешен ремонт на СУ "Христо Ботев", като средствата в размер на близо 200 000 лв. се отпускат от Министерство на образованието и науката.
По проекта ще бъдат оптимизирани сградният фонд и материално-техническата база в училището. „С това като цяло ще подобрим образователната инфраструктура в Сапарева баня", коментира кметът на общината Калин Гелев.
Ремонтът ще обхване санитарните помещения, които от години са в много лошо състояние; ще се освежат класните стаи и ще се поднови подовата настилка на няколко кабинета. Проектът предвижда и освежаване на малкия физкултурен салон; ремонт на топлата връзка между сградите и поставяне на врати, отговарящи на изискванията на ПАБ. Със средствата ще се подмени осветлението на някои от стаите; ще бъде подменена външната врата и освежен един от коридорите.
Също така ще бъдат закупени нови компютърни конфигурации, интерактивни дъски, мултимедийни проектори и лаптопи. Предвижда се закупуването на частична мебелировка за класните стаи и оборудване на кабинета по химия.
"С реализирането на проекта ще се осигури качествена и ефективна инфраструктура, която ще подобри учебния процес едновременно на ученици, учители и административен персонал", посочи още кметът Гелев.
Във връзка с реализирането на проекта, община Сапарева баня откри процедура за избор на изпълнител на обществена поръчка за извършване на ремонтните дейности. Срокът за подаване на офертите е до 17:00 ч. на 8 декември 2016 г.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети