Константинов: ОбС свърши перфектно работата си по конкурса за избор на болничен управител

DenNews.bg
21.11.2016
размер на текста:

Председателят на Общински съвет-Дупница Ивайло Константинов все още не се е запознал с декларацията от служители на общинската болница, с която те се обявяват против избора на д-р Владислав Миков за управител, както и срещу програмата му за управление.

 

Константинов обаче е категоричен, че Общински съвет е свършил работата си по организиране на конкурса и състава на комисията по избор професионално и спазвайки закона.

 

„Процедурата беше проведена плътно по законовите изисквания. Нямаше как да направим и по-ерудирана комисия от тази, която проведе конкурса. Ако се оспорва експертността на такива личности, не знам кой трябваше да бъде в комисия. Говорим за външни експерти и то професионалисти. Това което знам е, че концепцията на д-р Миков е оценена по-високо от комисията и че той се е представил по-добре на устното събеседване. Ние, Общински съвет, сме гласували бизнес-план и трябва да се прецени кой е по-близо до този план”, коментира председателят на Общински съвет-Дупница.
Той обясни още, че е поискал среща с лекарите от МБАЛ „Св. Иван Рилски” още миналата седмица. „Не съм компетентен за това дали трябва да се правят съкращения или не, но знам, че трябва да стабилизираме болницата, защото задълженията не са никак малко. При всички положения, ако има претенции към избрания от комисията управител, ще ги чуем. Нищо няма да бъде скрито. Пак казвам, че направихме всичко по закон и както трябва, избрахме най-добрите специалисти за комисията, спазихме сроковете и всичко необходимо. Сега, ако има въпроси то те би трябвало да са към кандидатите или към членовете на комисия. Ще изслушаме хората, стоящи зад декларацията, разбира се”, обясни още Константинов.

 

Какво предстои?

 

Назначаването на одобрения от комисията кандидат, д-р Миков, ще бъде дебатирано и гласувано в Общински съвет. Константинов посочи, че това ще се случи на сесията на 2 декември.
„Ако д-р Миков получи нужната подкрепа, ще бъде назначен. Ако не получи нужната подкрепа от общинските съветници, ще последва нов конкурс за избор на управител. Искам да е ясно обаче, че ако д-р Миков не получи нужната подкрепа и последва насрочване на нов конкурс, не е задължително временен управител да остане Росен Тимчев. Временният управител до избора на титуляр ще бъде гласуван и избран отново от Общински съвет”, посочи Тимчев.

Както писахме, на официалната страница на МБАЛ „Св. Иван Рилски” днес се появи декларация срещу избора на д-р Миков за управител и срещу концепцията му за управление. Може да видите пълната декларация ТУК

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети