Общинската болница в Дупница на бунт: Не искат д-р Миков за шеф, нито пък програмата му за съкращения и закриване на отделения

DenNews.bg
21.11.2016
размер на текста:

Медици и служители на общинската болница в Дупница излязоха с протестна декларация срещу избора на д-р Владислав Миков за нов управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Само преди броени дни д-р Миков спечели конкурса срещу другия кандидат доц. Недин, получавайки от изборната комисия оценка 5,50.


Декларацията до председателя на ОбС Ивайло Константинов и до общинските съветници бе качена на официалната страница на МБАЛ във Фейсбук, като изготвянето й е стартирало още в края на миналата седмица, след като е станало ясно какво предвижда програмата за управление на д-р Миков. Към момента обаче не е ясно кои са медиците, подкрепящи декларацията. Това ще стане ясно, след като тя бъде депозирана в ОбС с придружаващата я подписка.

В декларацията се казва, че персонала на общинската болница ще подаде групова оставка, ако не бъде проведен нов, честен конкурс за избор на управител. Освен това се изразяват съмнения за оказан натиск и политическа намеса в спечеления от д-р Миков конкурс.

„Аз не мога да забаранявам декларации и подписки на служителите на болницата. Те имат правото да изразят мнението си. Все още не съм се запознал с текста на декларацията, тъй като съм в София за сключване на анекс за доставка на лекарства. Щом се върна в болницата ще се запозная с декларацията”, коментира за DenNews.bg временният управител Росен Тимчев.

Публикуваме декларацията без съкращения и редакция:

 

ДЕКЛАРАЦИЯ НА РАБОТЕЩИТЕ В ОБЩИНСКА БОЛНИЦА МБАЛ " СВ. ИВАН РИЛСКИ" ЕООД ГР. ДУПНИЦА

 

ДО: ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБС Г-Н ИВАЙЛО КОНСТАНТИНОВ
ДО: ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА ОБС-ДУПНИЦА

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

ИЗРАЗЯВАМЕ КАТЕГОРИЧНОТО СИ НЕСЪГЛАСИЕ С ПРОГРАМАТА НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА УПРАВИТЕЛ Д-Р ВЛАДИСЛАВ МИКОВ, В КОЯТО СЕ ИСКА ДА БЪДАТ СВАЛЯНИ НИВА НА КОМПЕТЕНТНОСТ, ЗАКРИВАНЕ И ПРЕОБРАЗУВАНЕ В СЕКТОРИ НА ДЕЙСТВАЩИ ОТДЕЛЕНИЯ НА ОБЩИНСКА БОЛНИЦА ГР. ДУПНИЦА. НЕ ПРИЕМАМЕ И ЖЕЛАНИЕТО ЗА МАСОВИ СЪКРАЩЕНИЯ С ЦЕЛ ИКОНОМИИ БЕЗ ДА СЕ МИСЛИ ЗА СТАНДАРТИ И ИЗАЗВАНИЯ И ЗА ТОВА КАК ПОКРИВАМЕ ЕЖЕДНЕВНИТЕ СИ ГРАФИЦИ ПРИ МИНИМАЛЕН ПЕРСОНАЛ ПО ОТДЕЛЕНИЯТА. ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ СЕ БОРИМ ЗАЕДНО С РЪКОВОДСТВОТО СИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ НА ОБЩИНСКА БОЛНИЦА И ПРАВИМ ДОСТАТЪЧНО ЖЕРТВИ В ИМЕТО НА БОЛНИЦАТА И ПАЦИЕНТИТЕ СИ. КАТО СОБСТВЕНИК НАСТОЯВАМЕ ЗА ВАШАТА НЕЗАБАВНА НАМЕСА ЗА НЕДОПУСКАНЕ НА ПОДОБНИ ЕКСПЕРИМЕНТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ” ЕООД, КАКТО И ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА НОВА ОТКРИТА И ЧЕСТНА ПРОЦЕДУРА ПО ИЗБОР И КЛАСИРАНЕ НА УПРАВИТЕЛ НА ОБЩИНСКОТО ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ, ПОРАДИ ГОЛЕМИТЕ СЪМНЕНИЯ В ОБЩЕСТВЕНОСТТА НА ДУПНИЦА И СРЕД ПЕРСОНАЛА НА БОЛНИЦАТА ЗА ОКАЗВАНЕ НА НАТИСК И ВЛИЯНИЕ НАД КОНКУРСНАТА КОМИСИЯ И ПОЛЗВАНЕ НА ИМЕНА НА РОДНИНИ НА ПОЛИТИЦИ В ПОЛЗА НА КЛАСИРАНИЯ НА ПЪРВО МЯСТО КАНДИДАТ. ВЯРВАМЕ, ЧЕ НЯМА ДА ДОПУСНЕТЕ ПОЛИТИЗИРАНЕ В ЕДНО ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ, КОЕТО ИМА ВАЖНА ОБЩЕСТВЕНА И СОЦИАЛНА ФУНКЦИЯ. ИЗРАЗЯВАМЕ ГОТОВНОСТ ДА ПОДАДЕМ КОЛЕКТИВНА МОЛБА ЗА НАПУСКАНЕ ПРИ ГРУБО НАЛАГАНЕ НА НЕЖЕЛАНИ ОТ НАС ХОРА И ПРОГРАМИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНСКА БОЛНИЦА И ДА ОСТАВИМ ПОЛИТИЦИТЕ ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТТА ПО ЗДРАВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО.

 

С УВАЖЕНИЕ:
СЛУЖИТЕЛИ НА МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ’ ЕООД

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети