Златните момичета сътвориха невероятен спектакъл за „сбогом” с гимнастиката

DenNews.bg
18.11.2016
размер на текста:

Зала „Арена Армеец” се оказа тясна за бенефиса на Златните момичета, които вчера се разделиха с художествената гимнастика, но може би не и с публиката. Веднага след бенефиса бе съобщено, че е възможно до края на годината да бъде организиран още един прощален спектакъл на грациите, защото много фенове не успяха да присъстват на събитието снощи.

14 000 души с развети трибагреници заляха с бурни аплодисменти момичетата, а всички присъстващи се изправиха на крака в чест на гимнастичката Цветелина Стоянова. Това бе първата поява на Цвети, след като през юни тя пострда тежко след паднане от шестия етаж и близо три месеца лекарите в "Пирогов" се бореха за живота и здравето й.
Прожекторите осветиха ложата, в която Цвети Стоянова се беше настанила заедно с приятеля си-вратаря на Локомотив (София) Александър Любенов. Тя се изправи на крака и поздрави всички зрители в залата и така им благодари за молитвите, които са отправяли за здравето й. 21-годишната девойка не можа да удържи сълзите си и раздаде куп въздушни целувки към публиката и съотборничките си.

Златните момичета предадоха щафетата на новите надежди. 

Възпитаничките на Ина Ананиева в състав Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Ренета Камберова и Любомира Казанова, както и момичетата, които преди бяха част от тима - Катрин Велкова и Елена Тодорова, изиграха последното си съчетание и го превърнаха в невероятно шоу.
Спектакълът започна с общо изпълнение на седемте гимнастички, които спечелиха за България 81 медала от големи първенства. Сред тях са бронзовият медал от Олимпийските игри в Рио де Жанейро и световната титла в многобоя, спечелена през 2014-а година в Измир.
След това на екраните в залата бе излъчено видео, в което всяка една от тях разказа за първите си спомени в гимнастиката.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева благодари на Златните момичета и каза още: "Един отбор си отива, но имаме нови момичета, нека вярваме в тях. А знаете, че нашите момичета са най-силните и най-красивите”.
В спектакъла имаше и индивидуални изпълнения на Михаела Маевска и Цветелина Найденова под съпровода на тъпан, на Християна Тодорова и Любомира Казанова, която остава в ансамбъла.
Новият национален ансамбъл по художествена гимнастика бе представен от Ина Ананиева и заедно със стария сложиха край на шоуто със съвместно изпълнение.

След края на шоуто обаче Илиана Раева съобщи, че момичетата обмислят още един бенефис на 5 декември заради огромния интерес и хилядите зрители, останали без билети за спектакъла в "Арена Армеец". Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети