БСП влиза днес на консултации при президента Плевнелиев

DenNews.bg
18.11.2016
размер на текста:

 Президентът Росен Пленелиев ще приеме ръководството на "БСП лява България" днес следобед. Срещата е в рамките на политическите консултации, които държавният глава провежда с парламентарните сили след оставката на правителството.Теми на разговорите са "Има ли формула за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент" и "Какви са потенциалните разумни дати или период за избори".

Вчера Росен Плевнелиев разговаря с премиера в оставка Бойко Борисов, който обяви, че ГЕРБ няма да правят ново правителство, нито ще участват в служебното.Днес е ред Корнелия Нинова да заяви позициите на левицата, но вече се знае, че БСП също отказват мандат и няма да посочват служебни министри. След консултациите с парламентарно представените политически сили държавният глава има готовност да свика извънреден Консултативен съвет по национална сигурност, на който всички заедно - политическите партии, законодателната и изпълнителната власт, да могат да се обединят около пътя, по който да се излезе от политическата криза, в която се намира страната.

След това президентът ще започне и конституционната процедура за връчване на проучвателни мандати за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети