Росен Тимчев: Верният избор за нов шеф на болницата е доц. Недин

DenNews.bg
14.11.2016
размер на текста:

Досегашният управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев не участва в конкурса за избор на нов управител. Това донякъде беше очаквано, защото още през лятото той обяви, че не ламти за поста, а още по-малко ще търпи да бъде подлаган на обиди от страна на общински съветници, визирайки д-р Крум Бонев и д-р Кирил Кирилов. И двамата са били част от екипа на бившия управител д-р Любомир Таушански, последствията от чието управление всъщност доведоха МБАЛ „Св. Иван Рилски” до дългове и неуредици.
Росен Тимчев бе избран от Общински съвет като временен шеф с цел стабилизиране на болницата и към момента успешно изпълнява програмата.

Двамата кандидатите за управител на общинската болница в Дупница са доц. Недин и д-р Миков. Доц. Недин и към момента е част от екипа на болницата – завеждащ на Хирургия. За около година той успя да вдигне процента на извършените операции в пъти, както и приема и лечението на спешни случаи, вместо пациентите да бъдат транспортирани до столицата.
Д-р Миков е дългогодишен АГ-специалист, които в момента работи в столична клиника и има частна практика в Дупница.


„Това, че не участвам в конкурса не означава, че няма да продължа да помагам на болницата. Не мога обаче да приема обидното отношение на некадърници, хора, които са виновни, но продължава да пречат. Това не означава, че оставям болница, въобще не се съмнявам, че ще остана да помагам на болница. За мен правилният избор е доцент Недин. Убеден съм, че той е добрият избор, тъй като и в момента е част от екипа на болницата, работим заедно, работи за болницата. Познаваме го добре. Другият кандидат според мен е поставено лице на определен кръг. Кръг, който с непочтено поведение работи срещу болницата. Вярвам, че всичко е за добро.
Ще помагам с каквото е необходимо, ако управителят е човек, който може и ще изпълнява програмата за стабилизиране на болницата.
Аз смятам, че изпълних това, за което бях назначен. Поне още месец ще съм управител, след което ще отчета публично всичко направено. Вярвам в компетентността на комисията и доброто бъдеще на болницата”, коментира Тимчев.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети