Стачки затварят за 4 дни всички гръцки летища

DenNews.bg
08.10.2016
размер на текста:


Гъцките летища ще затворят на два пъти за по 2 дни, считано от утре, съобщи РИА Новости, позовавайки се на служител на информационната служба на летището. .

„Стачките на диспечерите ще се проведат в неделя и понеделник (9 и 10 октомври), както и още в сряда и четвъртък (12 и 13 октомври), няма да има нито един полет.

Международното летище „Елефтериос Венизелос“ в Атина ще бъде затворено през тези дни. Няма да имаме нито един полет, нито вътрешен, нито международен“, съобщи служител на информационната служба на летището. Той не уточнява броя на отменените полети.

Недоволството на авиодиспечерите бе предизвикано от приетия в парламента закон за реформа на службата за гражданска авиация. Реформата е необходимо условие за отпускане на следващия транш на кредита от 2,8 млрд. Евро.

Гражданската авиация в южната ни съседка се дели на две отделни структури. Създава се ново управление на гражданската авиация, което ще има нормативно-надзирателна функция.

Новата структура е необходима за подготвяната приватизация на 14 регионални летища и продажбата на 30% от държавния пакет в 55% от акциите на атинския аеропорт.

Създава се и национален контролиращ орган по аеронавигация. Освен това националното законодателство се привежда в съответствие със законодателството на ЕС.

В гражданската авиация на Гърция работят 3 хиляди души. След като бяха съобщени плановете за реформа, те заявиха стачната си готовност. Хората се опасяват, че скоро ще останат без работа.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети