Скандал между БСП и ГЕРБ в парламента

DenNews.bg
07.10.2016
размер на текста:

Скандал между депутати от БСП и ГЕРБ доведе до прекратяване на заседанието на парламента. Социалистите започнаха да пляскат, викаха „Оставка” и вдигнаха черен плакат с бях надпис "Те поГЕРБаха България".
Това накара председателя на Народното събрание Димитър Главчев да прекрати парламентарното заседание. Припомняме, Главчев изпълнява длъжността председател на НС до приключване на президентските избори.

 

Повод за скандала стана декларация от групата на БСП лява България. След прочитането й от председателя на БСП Корнелия Нинова, депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев стана и на висок тон възрази на тезите, според които българското правителство е претърпяло провал с позицията си за генерален секретар на ООН.
В този момент Главчев изключи звука на микрофона, а депутатите от БСП Таско Ерменков и Жельо Бойчев издигнаха черният плакат пред трибуната.
Така заседанието в първия ден от предизборната кампания за президентския вот бе прекратено.
Миналата седмица също имаше провалено заседание на Народното събрание поради липсата на кворум. Тогава депутатите от БСП и ДПС бяха в залата, но не са се регистрираха.
Следващото заседание на НС е на 12 октомври.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети