Ужилените от Дупнишката популярна каса може и да получат парите си

DenNews.bg
06.10.2016
размер на текста:

Ужилените от Дупнишката популярна каса може и да получат парите си, но само като те са вложени на места, до които българската прокуратура може да достигне. Това обясни окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.
До момента разследването сочи, че измамените вложители са 227 души за обща сума от 4,5 милиона лева. Официалните жалби са 121.
Собственикът на Популярна каса Георги Близнаков и съпругата му Ивона са в ареста в Пловдив, а мерките им за неотклонение ще бъдат гледани в събота.
Прокурор Румен Попов обясни, че има индикации къде може да са парите, но към момента не може да бъде разкрита повече информация. Ясно е, че банковите сметки на собствениците Георги и Ивона Близнакови, са празни. Парите на вложителите са събирани и давани на ръка, уточни Попов пред Нова телевизия. На официалната пресконференция на прокуратурата по случая вчера беше посочено, че забележителното в случая е, че въпреки медийния шум, който се вдигна преди време и обявената от съда несъстоятелност на дружеството, в касата са продължавали да постъпват вложения. Друга дейност на дружеството е даването на заеми с много висока лихва – между 18 – 24%. Георги Близнаков раздавал заемите предимно на себе си, на жена си и на сина си Сотир. Когато съдът ги е обявил в несъстоятелност, те са нямали дори 600 лв. да платят за синдик, а в последствие използват липсата на синдик като оправдание пред вложителите, настояващи да си върнат парите.
Сотир Близнаков бе освободен след разпит.
На Ивона и Георги Близнакови са повдигнати обвинения за данъчни престъпления и лихварство.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети