Кампания отворя сърцата на децата в Сапарева баня за грижа и любов към животните

DenNews.bg
05.10.2016
размер на текста:

Кампания, организирана от младежката структура на ГЕРБ - Сапарева баня, отвори сърцата и очите на деца и младежи от курортната община за любов и грижа към животните.
По случай Световния ден за защита на животните, който отбелязваме на 4-ти октомври, бяха раздадени флаери.
По покана на МГЕРБ ветеринарни лекари от клиника "Бандеров"-Дупница и представител на фондация "Четири лапи" и "Animal Hope Bulgaria" изнесоха кратка лекция и беседа на учениците от 5-ти клас в СУ "Христо Ботев".


"Това е един вид превантивна кампания и опит да обясним на подрастващите колко е важно да осъзнаят отговорността, която поемат, осиновявайки животно. Ние го осиновяваме завинаги, поемаме отговорност да бъде обгрижвано, а не изоставено, когато ни омръзне или пречи по някакъв начин", поясни координаторът на МГЕРБ Елизабет Калдръмова. Тя акцентира колко е важно да се създаде нужната култура сред подрастващите, за да се преустанови масовата практика на изоставянето на животни и по този начин да се намали размножаването на бездомни по-нататък.
Специалистите по ветеринарна медицина обясниха колко е важна грижата за домашните любимци и че насилието на животните е грешно не само от морален аспект, но е и наказуемо, тъй като е престъпление по закон.
Пред петокласниците представителката на НПО-тата "Четири лапи" и "Animal Hope Bulgaria" представи кратка презентация, посветена на грижата за четириногите ни приятели. Тя също така даде полезни съвети на децата как да реагират, ако видят агресивно куче или ако бъдат нападнати от него.
Лекторите бяха подготвили и късометражно филмче, разказващо трогателната история на осиновено и след това изоставено от младо семейство кученце.
Кампанията на Младежи ГЕРБ - Сапарева баня премина под мотото "Животните също чувстват".

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети