Прокуратурата иска постоянен арест за косовския гражданин, заловен с 18 кг хероин

DenNews.bg
03.10.2016
размер на текста:

Окръжна прокуратура - Кюстендил внесе в съда искане за постоянна мярка за неотклонение спрямо косовски гражданин, заловен с 18 кг хероин на ГКПП Гюешево.
Наркотикът е открит в автомобил марка "Субару", управляван от косовския гражданин Мемет Бериша. Автомобилът пристигнал на пункта от вътрешността на Република България на 30 септември.
При проверката в дървен сандък, находящ се в багажника на автомобила, били открити 35 пакета, обвити с жълтеникаво тиксо, съдържащи белезникаво прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест то реагирало на хероин. Общото брутно тегло на всички пакети е 18,215 кг. Освен тях са
иззети и лекият автомобил на чужденеца и два броя контактни ключове.
Мемет Бериша е задържан за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура-Кюстендил. Срещу него е повдигнато обвинение за незаконно пренасяне през границата на страната високорискови наркотични вещества, придобиване и
държане на наркотични вещества с цел разпространение и опит за пренасяне през границата на страната - на ГКПП Гюешево високорискови наркотични вещества. Към настоящия момент е внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка "Задържане под стража", което предстои да бъде разгледано от Окръжен съд - Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети