Жена нарече Тръмп „българин” за да изрази възмущението си от него

DenNews.bg
28.10.2016
размер на текста:

Американка нарече кандидат-президента Доналд Тръмп „българин” в живо предаване на CNN. Целта на „българин” бе да изрази възмущението от обидното отношение на републиканеца към жените.
Водещата Брук Болдуин припомни предишен "кървав" коментар на Тръмп за друга тв журналистка и отбеляза, че той не изглежда притеснен от скандала.
"Това не ме изненадва ни най-най-малко, Брук" - каза Ейми, гостенката в студиото, поканена да отговори първа.

"Аз не бих обвинила Тръмп, че е сексист, нито онези, които го подкрепят – каза тя. - Аз мисля, че той е недорасъл, незрял и е българин..."

Внимателното гледане и прослушване на репликата не оставя съмнение, че Ейми просто бърка. Тя иска да каже "вулгарен", определение напоследък многократно повтаряно за нашумелите скандални видеозаписи от 2005 на републиканския кандидат.
Но дали от припряност в говореното, дали от незнание, младата жена ясно казва Bulgarian.
Звуковото сходството на двете думи неведнъж - и от отдавна - е подвеждало мнозина. У нас също са се намирали „специалисти”, които търсят произхода на думата „вулгарен” в нашето национално име (или пък обратното).
Това обаче няма нищо общо с истината. „Вулгарен” произлиза от латинската дума vulgus, означаваща „обикновен, прост (човек)”, както и „тълпа”.
Що се отнася до Тръмп, той и 12 дни преди изборите остава верен на практиката си. Още преди единият скандал да е отшумял той сътвори друг гаф.
Кандидатът заяви, че „мечтае“ да се сбие с вицепрезидента на САЩ Джо Байдън. (Байдън по-рано беше казал, че би набил Тръмп лично „зад физкултурния салон“ заради думите му към жените).
„О, мечтая си за това. Знаете ли какво ще направя с Байдън?“, попита Тръмп свои привърженици на митинг в щата Охайо. Кандидатът за президент замахна във въздуха и добави: „Байдън ще падне веднага след първия ми удар“. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети