Отлага се подписването на СЕТА

DenNews.bg
27.10.2016
размер на текста:

Канадската делегация няма да пътува за Брюксел, където за днес бе планирана среща на върха с Европейския съюз, за официалното подписване на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА).
"Канада е готова да подпише това важно споразумение, когато Европа е готова", заяви Алекс Лорънс, говорител на канадското министерство на международната търговия.
Очакваше се премиерът Джъстин Трюдо да излети снощи за Брюксел, за да сложи подписа си под споразумението за свободна търговия. Пътуването му обаче засега се отлага, тъй като Белгия не можа да постигне компромис между районите и провинциите си – по-специално Валония, която е против сделката.
Дори след като в деня, обявен за краен срок, Брюксел официално обяви, че не е в състояние да подкрепи СЕТА, правителството на Канада още се надяваше, че церемонията за подписване на споразумението ще се състои днес
В самата Белгия преговорите продължаваха до късно снощи, но не доведоха до обща позиция. Преговорите продължават днес. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети