Шестима футболни фенове се срещат с Темида за хулиганство и лъжесвидетелстване

DenNews.bg
25.10.2016
размер на текста:

Шестима футболни фенове ще се изправят на подсъдимата скамейка заради удряне по паркирана лека кола и последвало лъжесвидетелстване при разследване на случая.

На 15 октомври, непосредствено преди футболната среща между отборите на ПФК ЦСКА- София и ПФК "Левски", група фенове, придвижвайки се към стадион „Васил Левски”, на ул. “Милин камък”, започнали да нанасят удари по паркиран автомобил. На мястото на инцидента пристигнал патрул от СДВР. На предупреждението на служителите да не нарушават обществения ред, трима от младежите отправили обидни реплики към полицаите и продължили да удрят по автомобила. След многократни предупреждения, трима от нарушителите били задържани и срещу тях - образувани преписки по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Материалите по случая били предадени на Софийския районен съд и с негово решение на тримата  са наложени административни наказания.
За други трима, разпитвани по време на процеса, са възникнали съмнения, че дават неистински показания. Спрямо тях ще бъдат образувани досъдебни производства за лъжесвидетелстване.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети