Сирия ще сваля турски самолети в своето небе

DenNews.bg
21.10.2016
размер на текста:

Сирийската армия ще сваля всеки турски военен самолет, който навлезе във въздушното й пространство.
Днешното съобщение е реакция на въздушните удари, нанесени миналата нощ от Турция в Северна Сирия.
"Всеки опит за нарушаване още веднъж на сирийското въздушно пространство от турски бойни самолети ще получи отпор и те ще бъдат свалени с всички достъпни средства", предупреди главното командване на сирийската армия.
Късно вечерта в сряда Турция нанесе въздушни удари по кюрдски бойци, които са в съюз с поддържани от САЩ милиции и водят война със терористичната групировка „Ислямска държава”. Дамаск нарече това "неприкрита агресия".
За поредицата турски удари, съобщиха в четвъртък и Анадолската агенция и кюрдски източници. Данните за жертвите и щетите обаче са различни.
Турската армия твърдеше, че са ударени 18 цели на сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН) и са убити между 160 и 200 бойци.
Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщи, че 11 бойци са били убити, а 24 души са били ранени при около 20 въздушни удара, посочи ДПА.
Кюрдски официални представители посочиха, че при ударите са били убити и ранени десетки цивилни. Те съобщиха и за артилерийски обстрел от турска територия. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети