Заподозряха Лео ди Каприо в злоупотреба за 2 млн. долара

DenNews.bg
19.10.2016
размер на текста:

Американският актьор и носител на „Оскар” Леонардо ди Каприо е заподозрян в злоупотреба за 2 млн. долара. Парите дошли като дарение във фондацията на холивудската звезда през съмнително финансиране на филма с негово участие „Вълкът от Уолстрийт”. Съмненията са, че средствата са взети неправомерно от държавен фонд в Малайзия. Към премиера на страната има обвинения, че заедно със свои роднини, е присвоил над 3 млрд. долара държавни средства.
Леонардо ди Каприо ще трябва да върне парите.
В изявление на говорител на звездата се съобщава, че актьорът сътрудничи изцяло на федерално разследване за това дали филмът „Вълкът от Уолстрийт” е частично финансиран със съмнителни пари, и дали фондацията на Ди Каприо е получила дарения от тези присвоени средства.
"Преди няколко месеца, през юли, г-н Ди Каприо за първи път научи чрез съобщения в пресата за разследването срещу някои от страните, включени в осъществяването на „Вълкът от Уолстрийт”. Той веднага се свърза с Министерството на правосъдието, за да се определи дали той или неговата фондация някога са получил подаръци или дарения, пряко или косвено свързани с тези страни, и ако това е така, парите ще бъдат върнати възможно най-скоро”, се казва в изявлението на говорителя на звездата.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети