Съдия по наркодела е убит в Мексико

DenNews.bg
18.10.2016
размер на текста:

Федерален съдия по дела за наркотрафик е убит в Мексико.
37-годишният Висенте Антонио Бермудес, магистрат в град Толука, е прострелян от упор в главата, докато излизал от дома си в близкия град Метепек, в щата Мексико. Той издъхнал в линейката на път към болницата.
Президентът Енрике Пеня Нието заяви в реч по телевизията, че е наредил на главния прокурор да разследва убийството.
От март т.г. Висенте Бермудес се занимавал с федерални дела за наркотрафик в щата Мексико, където е строго охраняваният затвор "Алтиплано".
Магистратът гледал няколко жалби, подадени от адвокати на главатаря на картела "Синалоа" - Хоакин "Ел Чапо" Гусман, и на Мигел Тревино, бившия главатар на картела "Сетас". Тревино е в "Алтиплано", а Гусман е в затвор в град Сиудад Хуарес, до границата със САЩ, където очаква екстрадиция.
Ел Чапо (Дребосъка) е смятан за един от най-опасните престъпници в света. През 2015 г. той успя да избяга от затвор по тунел, дълъг километър и половина. Ел Чапо беше заловен в началото на тази година.
Адвокатите на Гусман внесоха множество жалби с цел да предотвратят екстрадицията, но според представители на мексиканското правителство Гусман ще бъде екстрадиран в САЩ в началото на 2017 г.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети