Манолова остава под земята с протестиращите докато не бъдат изплатени заплатите

DenNews.bg
13.10.2016
размер на текста:

Преди да слезе под земята Манолова разговаря с протестиращите от лагера пред сградата на мините. Снимки: DenNews.bg

Омбудсмънът Мая Манолова ще остане под земята заедно с протестиращите в рудник "Бабино", докато заплатите на всички не бъдат изплатени. Това си решение Манолова е съобщила на журналистите от БНТ с обаждане от рудника.
Хаосът от информация и емоции пред сградата на Въгледобив в Бобов дол е голям. Новината за решението на омбудсмана бе приета с аплодисменти от протестиращите в лагера пред административната сграда на мините.

Лидерът на КТ Подкрепа-Дупница Йорданка Германова също остава на място (горе). Миньори събират в кутия пари за храна на колегите си, които вече трето денонощие са под земята.


Протестът продължава с искания за изплащане на заплатите за август и септември, както и ваучерите за храна от март досега.
С протестиращите остава и лидерът на КТ Подкрепа-Дупница Йорданка Герамнова, която по-рано обясни, че за изплащането на ваучерите са храна са нужни около 5 млн. лв., които трудно биха били платени на един път.
Както писахме, днес сутринта от ръководството на Въгледобив заплашиха протестиращите под земята със съдебни дела и че заплатите им няма да бъдат изплатени, докато не излязат и не подпишат споразумение за край на стачката.

 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА НА МИНЬОРИТЕ В РУБРИКАТА НИ ДЕНЯТ В СНИМКИ

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети