52-ма са ужилени от финансова пирамида за близо 3 млн. лв.

DenNews.bg
11.10.2016
размер на текста:

52 души са станали жертва на финансова пирамида за обща сума от около 3 милиона лева, съобщи нова телевизия. Става дума за фалиралата през 2012 г. фирма „Проксима” с управители Виолета Пенкова и Любомир Бишаров.
„Убедиха ни, че сумите са гарантирани, а доходите ще са добри. Спазваше се доста висока конфиденциалност. Не сме подписвали никакви документи при даването на парите, получавахме само записна заповед”, разказа един от потърпевшите, който е загубил над 100 000 лева. Хората споделиха, че лихвата не е била голяма – малко над тази, която предлага банката.
„Повечето от вложителите сме близки и познати на собствениците”, каза друг от измамените.
Управителката Виолета Пенкова дори разиграва различни версии, една от който е, че снаха й е починала и трябва да се докара урната от Швейцария и така успява да измъкне допълнително пари от хората.
„Не знаем къде са отишли средствата ни и се надяваме това да го установи прокуратурата, която все още разследва”, сподели друг потърпевш. Хората подозират, че парите им може да са в Швейцария, тъй като Виолета Пенкова има роднини там. „От четири години те не работят. Вероятно се издържат с нашите пари”, смятат хората.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети