Трима адвокати от Кюстендил са кандидати за водачи на гилдията в областта

dennews.bg
09.01.2016
размер на текста:

 Емил Велинов, Румен Антимов и Анани Константинов са тримата кандидати, които ще мерят сили за председателското място на адвокатската колегия в област Кюстендил на предстоящото общо събрание на 30-и януари. От решението на Избирателната комисия относно провеждане на избори за органи на колегията и делегати за Общото събрание на адвокатите от страната става ясно, че за гласуване са допуснати Емил Велинов, Румен Антимов и Анани Константинов.
21 са адвокатите, които кандидатстват за места в 7-членния Адвокатски съвет към колегията, като 9 от тяхса от Дупница, останалите- от областния град. 18 са заявили желание да са част от Контролния съвет, който се състои от 4-има адвокати. От тях едва 4-има са от Дупница, останалите от Кюстендил. Измежду 20 адвокати гилдията ще избира членове на Дисциплинарния съд. Тук съотношението е 6:14 в полза на адвокатите от областния град.
Адвокатска колегия - Кюстендил обхваща районите на градовете Кюстендил и Дупница. Към момента в колегията са вписани 197 адвоката и 1 младши адвокати. Съставите на действащите Адвокатски съвет, Контролен съвет и Дисциплинарен съд са избрани през 2013 г

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети