Неонацисти пазят финландците от ислямски натрапници

dennews.bg
08.01.2016
размер на текста:

 Улични отряди, свързани с неонацистки групировки, са се появили в редица финландски градове през последните месеци, като целта им e да пазят местните жители от, както ги наричат, „ислямските натраптици”, почин, който финландското правителство заклейми, съобщава „Франс прес”.
Финландският вътрешен министър подчерта, че уличните патрули не водят до нарастване на сигурността и те нямали право да използват сила.
Отрядите са съставени от невъоръжени мъже, повечето от които се представят като "Воини на Один", бога на войната в скандинавската митология. Те са забелязани през последните пет месеца в различни градове около неотдавна отворени приемни центрове за имигранти.
Според полицията някои членове на тези отряди са свързани с крайнодесни движения, включително неонацистки.
"Нападането не е част от принципите ни. Става дума единствено за защита. Всеки има право да се защити, когато бъде нападнат. Ние се защитаваме и повикваме полицията", уверяват членове на тези отряди.
Според тях общата им численост е около 500 души в цялата страна.
В сайта си "Воините на Один" заявяват, че "ислямските натрапници" увеличават несигурността във Финландия и призовават "патриотите и критиците на имиграцията" да се присъединят към тях.
През 2015 г. Финландия е приела над 32 000 бежанци. Като дял от населението тя е на четвърто място в Европа по прием на имигранти.
Източник: news.bg

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети