МВР предупреждава за безредици на днешните протести

DenNews.bg
28.01.2016
размер на текста:

От МВР предупредиха за подготвяни хулигански акции по време на протеста, организиран в социалните мрежи, който трябва да се проведе от 15 часа пред Народното събрание днес, предаде "Дарик".

„Във Фейсбук се разпространяват призиви за протест, но още от вчера следим този процес, защото организирането му е свързано с групи или хора, които нямат ясно политическо представителство, а нашата цел е да не допуснем нарушаване на обществения ред без да ограничаваме, разбира се, правото на гражданите да изразят своята позиция", каза вътрешният министър Румяна Бъчварова.

„Службите са засекли организация по социалните мрежи, канят се футболни агитки и всякакви опозиционни групи. Организаторите са същите сили, които използваха подобен сценарий през 2013 година", каза пред БНТ преди ден Севдалина Арнаудова, директор на правителствената пресслужба.

Според нея се свикват футболни агитки и други хулигански групи с цел дестабилизация на правителството.

Във "Фейсбук" протестът се организира под наслов "Национална стачка - тук сме" и се настоява, че няма да се допусне политизирането му.

Организаторите настояват за промяна на модела на управление, лустрация за работилите за ДС, съд за управлявалите след 1989-та, управление на пряко избрани от избирателите, искат повишаване на доходите, социални помощи за завършили поне средно образование, разваляне на договорите с ЕРП-тата и други.

"Времето на политиците изтече. Дойде време да платите сметката! Политици, страх ли ви ви е?", пишат още те.

Присъствие към момента са заявили 2,8 хиляди души.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети