Внимание! Блок започна да се разпада върху главите на минувачи в Дупница

DenNews.bg
27.01.2016
размер на текста:

 Късове мазилка и плочи започнаха да падат от жилищна сграда на най-голямата пешеходна улица в Дупница – „Николаевска”. Половината от улицата, в долната част посока Развесена върба, е отцепена с ленти, поставени са и предупредителни надписи.
Плачевно е състоянието на покрива и последния етаж на 4-етажната сграда, от където именно се откъртват парчета мазилка. В същата сграда се намира офис на мобилен оператор, което означава, че дори предупрежденията да свършат работа за минувачите, то клиентите и служителите на офиса са изложени на опасност и трябва да внимават преминавайки под сградата.


Именно служителите на офиса са поставили предупредителните ленти, за да се избегнат инциденти с минувачи.
Преди време заради старата и опасна фасада на сградата бе поставена стряха на офиса, която да предпазва поне донякъде минувачите.


Гледайте не само в краката си, но и нагоре!

 

Това предупреждение важи за целия град със затопляне на времето. Не се движете под сградите, защото от покривите падат големи късове сняг и лед. Получихме няколко сигнала и за капчуци като водопади – натрупаната при топенето на снега вода се излива изведнъж – не само ще ви намокри, но може да се стигне и до контузии.
Най-опасно е да се движите под сгради с покриви с наклон, тъй като при топенето снегът се свлича и пада на земята на големи парчета. Освен това може да завлече със себе си цигли и части от покривната конструкция.
Избягвайте да се движите и под козирки, особено ако са на стари сгради. При студеното време в пукнатините им се събира лед, който нарушава здравината и с повишаването на температурите може да се стигне до откъсвания на парчета бетон, тухли и цимент.
В първия слънчев и топъл ден след големия студ е реална и опасността от падане на по-големи висулки, които не се топят постепенно, а се откъртват цели.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети