Прокуратурата: Евстатиев е изнасилил момичето

DenNews.bg
26.01.2016
размер на текста:

Днес в съда в Пловдив ще гледат мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча, Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче.


След като беше задържан, той призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но според мъжа всичко било доброволно, съобщава Нова телевизия.
Прокуратурата обаче е категорична, че бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е изнасилил 16-годишната ученичка и не става дума за доброволен акт.
Жертвата е била приведена в безпомощно състояние, в следствие на алкохол. В рамките на час - час и половина тя е изпила голямо количество алкохол, след което не е имала и най-малките способности да се защити и да контролира движенията си. Няма съмнения, че лично Евстатиев я е привел в това състояние, обясни пред Нова телевизия Румяна Арнаудова, говорител на Главна прокуратура.
Делото ще се гледа в Пловдив, тъй като вчера 15 съдии в Пазарджик си направиха отвод и отказаха да гледат мярката за неотклонение на бившия кмет.
Самият Евстатиев е бил адвокат и прокурор в Районната прокуратура в Пазарджик.
Очаква се с искане за справедливо наказание жители на Стрелча отново да се съберат на протест.
В града дори се говори, че това не е първо подобно деяние, извършено от Евстатиев. Срещу него обаче други жалби от такъв характер не са подавани.
Съграждани описват Евстатиев, като човек, който се е радвал на привилегии от дете, защото баща му е бил партиен секретар.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети